Mucizevi besin narın bilinmeyen faydaları! Kırmızı nar suyunun faydaları…
Vitamin açısından zengin, içerdiği asit, şeker, polisakkaritler, polifenoller ve mineraller sayesinde oldukça faydalı bir meyve olan nar bununla da bitmiyor. Aynı zamanda çinko, magnezyum, fosfor ve demir kaynağı olan nar, soğuk havalarda soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların hızla atlatılmasına yardımcı olur. Peki narın bilinmeyen faydaları nelerdir, kırmızı nar vücuda neler yapar, nar suyunun faydaları nelerdir?
Bağışıklığı Güçlendirip Kansere Karşı Korur!
Sadece bir bardak nar suyu günlük C vitamini ihtiyacınızın yarısını karşılar ve içerdiği polifenoller sayesinde ateş düşürücü ve ağrı kesici etkilere sahiptir. Araştırmalar narın anti-inflamatuar özellikleri sayesinde inflamasyonu önleyebildiğini gösteriyor. Ayrıca narın içerdiği A, C ve E vitaminleri antitümör ve antiviral özelliklere sahip olup kanser türlerine karşı koruyucu etki sağlamaktadır.
Kalp ve Damar Sağlığını Destekler!
Nar, kalp hastalıklarının en yaygın nedenlerinden biri olan kolesterol birikimini önlemeye yardımcı olur. Kötü kolesterolü düşürür ve iyi kolesterolü artırır, bu da kalp krizi ve felç riskini azaltır. Aynı zamanda kan damarlarını korur, kan dolaşımını iyileştirir ve damar sertliğini önler.
Diyabete Karşı Etkili!
Şeker hastalarının nar suyu tüketmesi kan şekerini kontrol edebilir. Araştırmalar narın kolesterolü, serum glikozunu ve serum lipit peroksit düzeylerini düşürebildiğini gösteriyor. Narın içerdiği bileşenler vücutta insülin üretimini artırarak kan şekerini düzenleyebilir.
Bağırsak Sağlığını Destekler ve Kilo Kontrolüne Yardımcı Olur!
Nar, palmitik asit sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve bağırsak sağlığını destekler. Antiviral ve antibakteriyel özellikleriyle zararlı mikroorganizmaları önleyerek sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına katkıda bulunur. Ayrıca yüksek lif içeriği sayesinde uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur ve kilo verme sürecinize destek olur.
Hafızayı ve Cilt Sağlığını İyileştirir!
Düzenli nar tüketimi dikkat dağınıklığını azaltır, odaklanmayı artırır ve hafızayı güçlendirir. Aynı zamanda cilt sağlığını da destekler; Linoleik asit cilt bariyerini güçlendirirken, punik asit ise cildin nemlenmesine yardımcı olur. Nar, yeşil çaydan 3 kat daha fazla antioksidan içerir ve cilt gençliğini korur. Diş eti enfeksiyonlarına karşı da etkili olup ağız florasına faydalıdır.
Doğal Nar Ekşisi ile Tümör Oluşumu Önleniyor!
Nar suyunun koyulaştırılmasıyla elde edilen nar pekmezi, tümör oluşumunu engelleyici özelliğe sahiptir. Ayrıca kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olan antibakteriyel özelliklere de sahiptir.
NOT:Olası yan etkileri önlemek için şeker hastalarının, hamilelerin ve besin alerjisi olan kişilerin uzman doktorlarına başvurmaları önerilir.